Inforádió

Meghallgatom Élő adás

A hátán hordja ki nem fejlődött testvérét - képpel

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Megműtik azt a kínai kislányt, aki 11 éves koráig kénytelen volt együtt élni ki nem fejlődött, vele összenőtt ikertestvérével. Az ikernek csak a melle és egy karja fejlődött ki - Jin Hszin hátán.

Az élősködő testvér melle és karja együtt nőtt Jin Hszinnel, és ma már akkora, hogy komolyan veszélyezteti a kislány egészségét - ezért az orvosok úgy döntöttek, hogy műtéttel távolítják el a gyerek hátáról.

Eddig ráadásul a szülőknek sem volt elég pénzük a műtétre, de mára sikerült összespórolniuk a szükséges összeget. "Eleinte csak a kéz volt felismerhető a lányom hátán, de ahogy a parazita-iker nő, megkülönböztethetővé vált a mell, sőt, a test alsó része is" - mondja Jin Hszin édesanyja.

A kislányt, aki Senhszi tartomány egyik városában él, a helyi katonai kórházban kezelik. Az orvosok azt tervezik, hogy egy több szakaszos műtét során távolítják el a hátáról a magzatmaradványokat.

"Az abnormalitás sok problémát okoz Hszin számára. Például hátráltatja a növésben: bár már 11 éves, még csak 112 centi magas, a háta és a vállai pedig eldeformálódtak. De reményeink szerint a sikeres műtét után viszonylag normális életet élhet majd" - hangsúlyozta a kórház egyik szóvivője.

A kínai sajtó szerint az országban nem egészen húsz hasonló esetről tudnak, és a világszerte ritkán fordul elő, hogy a ki nem fejlődött testvér bizonyos testrészei valakinek a testén nőnek ki.

Novemberben műtötték meg Indiában azt a kétéves kislányt, aki négy lábbal és négy kézzel született emiatt. A műtét 27 órán keresztül tartott, de a kislánynak az orvosok szerint 80 százalék esélye van arra, hogy megtanuljon rendesen járni.