Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Hivatalosan is özvegy szeretne lenni a kalandvágyó milliomos felesége

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Steve Fossett hivatalos halottá nyilvánítását kérte a bíróságtól a felesége. A kalandvágyó amerikai milliomos szeptemberben tűnt el egymotoros kisgépével együtt a nevadai sivatagban, a felkutatására tett minden erőfeszítés hiábavalónak bizonyult.

Peggy Fossett azért fordult a bírósághoz, mert amíg a férjét nem nyilvánítják hivatalosan halottnak, addig nem fér hozzá a több tízmillió dollárosra becsült vagyonhoz. "Bármennyire is fájdalmas ez a család számára, ideje megindítani a hivatalos eljárást" - hangsúlyozta Fossették ügyvédje, Michael LoVallo.

A Cook megyei bírósághoz benyújtott kereset szerint 63 éves Fossett szeptemberben nem azért indult útnak kisgépével, hogy egy kiszáradt tómedret keressen, ahol kísérletet tehetett volna gyorsasági világrekord felállítására - ezt állította ugyanis a tragédia bekövetkeztekor az amerikai sajtó. A család azt állítja, hogy Fossett pusztán szórakozásból ült a botkormány mögé.

Fossett gépén nem volt ejtőernyő, és nem viselte azt a különleges órát sem, amelybe helyzetjelző és segélykérő is be van építve. A gépen ugyan volt helyzetjelző, az azonban nem adott jeleket.

A milliomos után több mint egy hónapig kutattak, azután feladták a reményt, hogy megtalálhatják. Az amerikai repülésbiztonsági hivatal előzetes jelentése szerint a gépet baleset érte, és kizártnak tekinthető, hogy Fossett túlélte a repülő lezuhanását.

"Semmi oka nem lett volna arra, hogy eltűnjön. Boldog ember volt, aki imádta a kalandokat" - áll a család beadványában.

Fossett volt az egyik leghíresebb amerikai kalandor, aki száznál több világrekordot is felállított; ő volt például az első, aki léghajóval körberepülte a Földet.