eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Hivatalosan is özvegy szeretne lenni a kalandvágyó milliomos felesége

Steve Fossett hivatalos halottá nyilvánítását kérte a bíróságtól a felesége. A kalandvágyó amerikai milliomos szeptemberben tűnt el egymotoros kisgépével együtt a nevadai sivatagban, a felkutatására tett minden erőfeszítés hiábavalónak bizonyult.

Peggy Fossett azért fordult a bírósághoz, mert amíg a férjét nem nyilvánítják hivatalosan halottnak, addig nem fér hozzá a több tízmillió dollárosra becsült vagyonhoz. "Bármennyire is fájdalmas ez a család számára, ideje megindítani a hivatalos eljárást" - hangsúlyozta Fossették ügyvédje, Michael LoVallo.

A Cook megyei bírósághoz benyújtott kereset szerint 63 éves Fossett szeptemberben nem azért indult útnak kisgépével, hogy egy kiszáradt tómedret keressen, ahol kísérletet tehetett volna gyorsasági világrekord felállítására - ezt állította ugyanis a tragédia bekövetkeztekor az amerikai sajtó. A család azt állítja, hogy Fossett pusztán szórakozásból ült a botkormány mögé.

Fossett gépén nem volt ejtőernyő, és nem viselte azt a különleges órát sem, amelybe helyzetjelző és segélykérő is be van építve. A gépen ugyan volt helyzetjelző, az azonban nem adott jeleket.

A milliomos után több mint egy hónapig kutattak, azután feladták a reményt, hogy megtalálhatják. Az amerikai repülésbiztonsági hivatal előzetes jelentése szerint a gépet baleset érte, és kizártnak tekinthető, hogy Fossett túlélte a repülő lezuhanását.

"Semmi oka nem lett volna arra, hogy eltűnjön. Boldog ember volt, aki imádta a kalandokat" - áll a család beadványában.

Fossett volt az egyik leghíresebb amerikai kalandor, aki száznál több világrekordot is felállított; ő volt például az első, aki léghajóval körberepülte a Földet.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×