eur:
394.25
usd:
370.27
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma

Álomélet a Bahamákon - képpel

Séta a tengerparton, úszkálás a hűs habokban, hot dog és sör - királyi élete van Babe-nek a Bahamák egyik magántulajdonú szigetén. Igazán tudja értékelni mindezt a jót - pedig Babe egy vaddisznó.

Az eldugott ki bahamai szigeten mindössze két ember él: Luke Abbott videografikus és barátnője, Mona Withutcher.

A nyolcéves, kezes Babe az éjszakákat a bozótban tölti a csordával, de minden reggel otthagyja a társait, hogy kimenjen a strandra, élvezni a napsütést és a vizet.

"Babe egy napos volt, amikor úgy döntöttünk: megpróbáljuk megszelídíteni. Azóta nagyon kezes lett, kézből eszik, és nagyon szelíd" - mesélte a 23 éves Abbott, aki kilenc éve él a szigeten.

Bár Babe imádja a hot dogot és a sört, "gazdái" odafigyelnek a súlyára. Két éve úgy látták, kezd elhízni, ezért futni kezdtek vele a parton, hogy lefogyjon. Ma már nincs is rajta egy csöpp súlyfelesleg sem.

Babe egyébként megrögzötten ragaszkodik a napi rutinhoz: reggel lejön a strandra, és megeszi a reggeli hot dogját. Aztán becaplat a vízbe, ahol úszik egy jó nagyot. "Szereti a vizet, biztos élvezi, ahogy hűsít" - számol be a malacnapirendről Mona.

Mikor kijön a vízből, kéri a sörét. "Naponta csak egy sört engedélyeztünk a számára, mert ha többet iszik, túlságosan felbátorodik" - tette hozzá Mona. Miután legurította az italát, Babe elvonul szundikálni egyet. Amikor felébredt, alaposan megcsutakolják, amit legalább annyira imád, mint a vizet, a sört és a hot dogot.

Címlapról ajánljuk
Az óvóhelyre kellett menekíteni Kijevben a német gazdasági minisztert

Az óvóhelyre kellett menekíteni Kijevben a német gazdasági minisztert

A háború kitörése óta másodszor látogatott Ukrajnába a német gazdasági miniszter. Robert Habeck célja az volt, hogy a kétoldalú gazdasági kapcsolatok megerősítéséről tárgyaljon A vizit alig huszonnégy órás volt, közben ugyanakkor a háború viszontagságait egy kijevi óvóhelyen is tapasztalhatta.

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×