Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Álomélet a Bahamákon - képpel

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Séta a tengerparton, úszkálás a hűs habokban, hot dog és sör - királyi élete van Babe-nek a Bahamák egyik magántulajdonú szigetén. Igazán tudja értékelni mindezt a jót - pedig Babe egy vaddisznó.

Az eldugott ki bahamai szigeten mindössze két ember él: Luke Abbott videografikus és barátnője, Mona Withutcher.

A nyolcéves, kezes Babe az éjszakákat a bozótban tölti a csordával, de minden reggel otthagyja a társait, hogy kimenjen a strandra, élvezni a napsütést és a vizet.

"Babe egy napos volt, amikor úgy döntöttünk: megpróbáljuk megszelídíteni. Azóta nagyon kezes lett, kézből eszik, és nagyon szelíd" - mesélte a 23 éves Abbott, aki kilenc éve él a szigeten.

Bár Babe imádja a hot dogot és a sört, "gazdái" odafigyelnek a súlyára. Két éve úgy látták, kezd elhízni, ezért futni kezdtek vele a parton, hogy lefogyjon. Ma már nincs is rajta egy csöpp súlyfelesleg sem.

Babe egyébként megrögzötten ragaszkodik a napi rutinhoz: reggel lejön a strandra, és megeszi a reggeli hot dogját. Aztán becaplat a vízbe, ahol úszik egy jó nagyot. "Szereti a vizet, biztos élvezi, ahogy hűsít" - számol be a malacnapirendről Mona.

Mikor kijön a vízből, kéri a sörét. "Naponta csak egy sört engedélyeztünk a számára, mert ha többet iszik, túlságosan felbátorodik" - tette hozzá Mona. Miután legurította az italát, Babe elvonul szundikálni egyet. Amikor felébredt, alaposan megcsutakolják, amit legalább annyira imád, mint a vizet, a sört és a hot dogot.