"Szívem, nem járnál itthon is munkaruhában?"

Infostart
2007. november 25. 10:29
Stílusosan fehérneműben ment dolgozni egy napra egy fehérnemű forgalmazó cég minden női alkalmazottja, hogy megünnepeljék az eladási rekordot. Az nem derült ki, a cég vezetői miért nem kérték ugyanezt a férfi alkalmazottaktól is.

A tajvani cég november 21-én tartotta az "alsónemű napját", és a rekordeladások megünneplésére a központban dolgozó 500 női alkalmazott több mint 90 százaléka melltartóban-bugyiban jelent meg dolgozni - a férfi kollégák nem kis megelégedésére.

"Egész hónapban erre a napra vártunk. Most aztán nem tudjuk, hova nézzünk" - számolt be a különleges ünneplésről az egyik férfi alkalmazott.

Az egyik női alkalmazott, egy 32 éves, kétgyermekes családanya elismerte, hogy neki is alaposan készülnie kellett. "Szigorúan fogyókúráztam, hogy megfelelően felkészüljek a nagy napra. Amikor felpróbáltam otthon az 'munkaruhámat', a férjem csak nézett, és megkérdezte, nem járnék egy így minden nap otthon is."

Egyik kolléganője kimondottan viccesnek találta a helyzetet. "A férfiak vérvörösek voltak zavarukban, és rettenetesen udvariasan viselkedtek egész nap."

A cég PR-menedzsere számolt be arról, mi volt a nagy ünneplés oka. Mint mondta, nyolc új alsónemű modellt dobtak piacra, és két hónap alatt 20 ezer darabot adtak el belőlük.

Az "alsónemű napban" a munkajogászok sem tartanak semmi kivetni valót - amíg senkit nem kényszerítenek arra, hogy levetkőzzön. A lépést ennek ellenére sokan bírálták.

"Sok női kolléga kötelezőnek érezte, hogy levetkőzzön, mert féltek, hogy különben hátrány éri őket. Végül is a cég alsóneműket árul, nem női testeket" - dohogott egy bíráló.