Mikroszkóp alatt a bejgli

Infostart
2007. november 21. 05:40
A karácsonyi bevásárlásokkal egy időben kiemelt ellenőrzéseket végeznek az élelmiszerbiztonsági szakemberek a kereskedőknél és az előállítóknál.

A Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal élelmiszerforgalmi osztályvezetője elmondta: vizsgálni fogják azokat az élelmiszereket, amelyeket karácsonyra és szilveszterre szoktak megvenni az emberek. Például a cukrászoknál előállított bejglit, vagy a mákot, a diót, a gesztenyét.

Szintén hagy hangsúlyt fektetnek a halak, a tojások és az édesipari termékek, például a szaloncukor ellenőrzésére.

Snurr Péter elmondta: az ellenőrök nemcsak a boltokban kapható termékeket ellenőrzik, hanem azokat a vendéglátóhelyeket is, amelyeket a téli ünnepek alkalmával keresnek fel az emberek.

Az osztályvezető szerint Magyarországon általában biztonságosak a termékek, de többször előfordul, hogy az áru címkéje nem tartalmaz elegendő információt.

Hanganyag: Gál Ildikó


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást