eur:
393.1
usd:
367.27
bux:
65939.26
2024. április 23. kedd Béla

Fához kötözve élték túl a gyermekek a katasztrófát

Már háromezernél is több holttestet találtak Bangladesben a Szidr ciklon pusztítása után, de az áldozatok száma ennek többszöröse is lehet. Több millió embernek azonnali segítségre lenne szüksége.

A helyiek szavai szerint "száz démon módjára" csapott le a partokra csütörtökön a trópusi vihar. A Banglades egyik folyami szigetén élők a francia hírügynökségnek beszámoltak arról is, hogyan sikerült két gyereket megmenteni.

Zabbar Mia egy pálmafához kötözte 13 és 5 éves gyermekeit, akik így túlélték a vihar pusztítását. A szigeten élő mintegy 70 fiatal közül kevesen voltak ilyen szerencsések.

Mohammad Mainuddin például feleségét, két fiát és két unokatestvérét is elveszítette.

"Az egyik fiam holtteste egy fán lógott, a másik még mindig nem került elő. Valószínűleg a tenger sodorta magával" - mondta a megtört családfő.

Az életben maradtak most minden erejükkel a túlélésre törekszenek, amíg meg nem érkezik a segítség, amire nagy szükségük van, hiszen otthonaik elpusztultak, a vihar levonulása óta nem jutottak táplálékhoz, kútjuk pedig sós vízzel szennyeződött.

Jelentős a járványveszély is, oszlóban lévő emberi és állati tetemek hevernek sokfelé.

A hadsereg, az ENSZ és a jótékonysági szervezetek mindent megtesznek a segélyszállítmányok célba juttatása érdekében, de sok, katasztrófa sújtotta területet még nem tudtak megközelíteni.

Címlapról ajánljuk
Újabb őrizetbevétel Németországban: egy EP-képviselő asszisztense dolgozhatott Kínának

Újabb őrizetbevétel Németországban: egy EP-képviselő asszisztense dolgozhatott Kínának

Kína javára végzett kémtevékenység gyanújával vettek őrizetbe egy embert a karlsruhei szövetségi főügyész utasítására. Az eset különbözik a korábbi háromtól, ezúttal ugyanis egy parlamenti párt európai parlamenti képviselőjének legközelebbi munkatársáról van szó. Kína berlini nagykövetsége visszautasította a vádakat.

A lengyel álláspont egyértelmű: Oroszországnak stratégiai vereséget kell szenvednie Ukrajnában - szakértők az Arénában

A lengyelországi önkormányzati választások után mindkét politikai oldal győztesnek vallhatja magát – derült ki az InfoRádió Aréna című műsorában, amelynek Mitrovits Miklós történész és Dobrowiecki Péter, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője, két Lengyelország-szakértő volt a vendége. A beszélgetésben szó esett Donald Tusk Európa-politikájáról és Jaroslaw Kaczynski utódlásának kérdéséről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×