eur:
394.9
usd:
370.81
bux:
65148.44
2024. április 19. péntek Emma

Mire jó, ha 6-7 évig szoptatja gyermekét egy anya?

Természeti népeknél nem ritka, hogy a gyerekeket még 6-7 éves korukban is szoptatja az édesanyjuk, de a fejlett országokban gyakran előfordul, hogy válás esetén az anya így próbálja magánál tartani a gyermekét.

Magyarországon egyre tovább szoptatják a nők a csecsemőket, ám még mindig nem éri el az 50 százalékot azoknak a babáknak a száma, akiket az anyjuk féléves korukban kizárólag anyatejjel táplál.

Pedig a Szoptatásért Magyar Egyesület elnöke szerint addig kizárólag anyatejjel szabad táplálni a csecsemőt.

Ungvári Renáta az InfoRádióban azt mondta: hathónapos kortól már lehet más, szilárd táplálékot is adni a gyermeknek. Hozzátette: ez először általában valamilyen egy összetevőjű, könnyen emészthető étel, például almapüré lehet.

Előfordulhat azonban, hogy a gyermek ezt nem fogadja el, ekkor nem szabad erőltetni az etetését, de rendszeresen meg kell kínálni.

Ungvári Renáta szerint a szilárd ételre való átállást nem lehet a gyermek korához kötni, ez ugyanis egyénenként változik.

Az eszkimóknál vagy más természeti népeknél nem ritka, hogy az anya több éven át táplálja gyermekét anyatejjel.

Ha azonban mindez egy fejlett civilizációban történik, akkor meg kell vizsgálni, vajon mi az oka.

Az egyesület elnöke ugyanis nem egyszer tapasztalta már azt, hogy egy elvált anya a szoptatást arra használta, hogy akadályozza az apa láthatási jogát.

Egy most nyilvánosságra hozott ausztrál felmérés szerint olyan szülők is vannak, akik akár hétéves korukig is szoptatják gyereküket. Részletek itt!

Hanganyag: Hegedûs Zsuzsa

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×