eur:
395.79
usd:
372.71
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma

"Lehúzta a melltartómat, és kiszolgálta magát"

Néhány ausztrál nő hétéves koráig szoptatja a gyermekét - derült ki egy új felmérésből.

A kutatás során 107 olyan nővel beszéltek, akik a szokásosnál hosszabb ideig szoptatták a gyermeküket.

A nők azt mondták, hogy a gyermekeik élvezik a tej ízét, a szoptatás jó érzéssel tölti el őket, és közelebb is kerülnek hozzájuk.

A felmérésből kiderült, hogy vannak olyan anyák, akik naponta akár egy tucatszor is megszoptatják gyereküket, illetve egy olyan is nő is akadt, aki egyszerre három csemetéjét táplálta így.

A kutatás megállapította: az anyák is élvezik a szoptatást, különösen akkor, amikor a gyerekük már elég nagy ahhoz, hogy kimutassa, mennyire szereti azt.

Ezek a gyerekek egyenesen jelzik édesanyjuknak, ha szopni szeretnének, vagy "saját magukat szolgálják ki".

Egy hároméves kislány anyukája mesélte, gyermeke egyszerűen azt mondja, ha megéhezik, "Anyu, szeretném, ha megszoptatnál".

Egy másik hároméves gyerek édesanyja elmondta, hogy fia felmászik az ölébe, amikor ül, felemeli a blúzát, lehúzza a melltartóját és elkezd szopni.

Egy ötéves gyerek anyukája azt mondta, hogy fia akkor kap anyatejet, amikor felkel, ha rosszul érzi magát, ha éhes, és néha esténként egy "gyors szopást".

A kutatás szerint sok gyerek számára a szopás az alvás és a kényelem fogalmával kapcsolódik össze.

A megkérdezett anyáknak mindössze hét százaléka mondta azt, előre eltervezte, hogy ilyen sokáig táplálja anyatejjel a gyermekét, a többiek elsősorban azért döntöttek így, mert a gyermekük élvezte a szopást.

Michael Burge pszichológus szerint meg kell húzni azt a határt, amikor megtörténik az elválasztás.

Ez a kapcsolat túl erős fizikai és érzelmi függőséget alakíthat ki. Én nagyon aggódnék emiatt - mondta.

Evelyn Field pszichológus ennél keményebben fogalmazott, ő teljességgel helytelennek tartja a háromévesnél idősebb gyerekek szoptatását.

Ez nem normális, a köldökzsinórt el kell vágni - jelentette ki. A szakértő feltette a kérdést: meg kell vizsgálni, hogy az ilyen szoptatás a gyerekért, vagy az anyáért van-e.

Evelyn Field véleménye szerint az anyák a maguk örömére szoptatják ilyen hosszú ideig gyermeküket.

Kate Mortensen, a szoptató anyákat támogató egyesület szóvivője viszont úgy látja, hogy a hosszan tartó szoptatás kiteljesíti a gyerekek "genetikai potenciálját".

Azoknak a babáknak, amelyeket csak részben táplálnak anyatejjel, kétszer nagyobb az esélyük arra, hogy négyhónapos korukig kórházba kerüljenek - mondta.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×