Beaujolais-ban fürdenek az ínyencek - képekkel

Infostart
2007. november 15. 20:59
A gyógyüdülő és az alkohol sokak számára kizárja egymást, a japánok azonban másképp gondolják: egy új fürdőben egyszerre áztathatják magukat kívülről és belülről is Beaujolais-val.

A Hanoke Junesszun fürdőben nemrégiben új medencét nyitottak meg, amelyet víz helyett borral töltöttek fel. A vendégek így egyszerre ihatják a bort, miközben meg is mártóznak benne.

A bor természetesen nem "tisztán" kerül a medencébe, hanem felhígítják vízzel, és ásványi savakat is adnak hozzá. Aki pedig esetleg tanácsot is szeretne kérni a borfogyasztással kapcsolatban, az bátran fordulhat a fürdő saját borpincéréhez.

Az újdonságok iránt nyitott japánok körében egyre nagyobb népszerűségnek örvend a borfürdő. Annál is inkább, mert a szigetországban egyébként is egyre népszerűbb a bor: jó ideje már Japán a francia bortermelők legnagyobb felvevőpiaca.

"Számunkra a Beaujolais magát Franciaországot jelenti. Amikor isszuk, az olyan, mintha a francia kultúra egy cseppjét szívnánk magunkba" - lelkendezett Jadzsima Akiko, a Nippon News Network újságírója, aki szerint az is a francia bor mellett szól, hogy nem erős, így a japán nők is szégyenkezés nélkül merik fogyasztani.

Japánban évente 11,5 millió palack bort adnak el - ez a Beaujolais termelésének majdnem a negyede.

A cég piacra dobott egy rozét is, amelytől szintén nagy sikert várnak a japán piacon.