Százszor megmentette édesanyja életét a kisfiú

Infostart
2007. november 14. 05:40
Kilencéves fia nélkül már nem lenne életben Ann Taylor. A brit asszony súlyos cukorbeteg, így a kisfia már kétéves korában megtanulta, hogy a 999-es számot kell hívni, ha az édesanyja rosszul lesz.

A most kilenc éves Danny már legalább százszor megmentette az édesanyja életét. Nem csupán azt tudja, milyen számot kell hívni, ha az anyja rosszul van, de ő ápolja is a beteget.

A kisfiú napjai azzal kezdődnek, hogy beadja 47 éves édesanyjának az inzulint. Amikor pedig hazatér az iskolából, ő az, aki megméri az anyja vércukor szintjét, és figyel az asszonyra éjszakánként is.

A kisfiú 2004-ben már megkapta a Daily Mirrortól a "Britannia büszkesége" megtisztelő címet, most pedig a BBC Blue Peter című gyermekműsorában is szerepel majd december elején.

A műsorban adományokat gyűjtenek egy gyermekekkel foglalkozó jótékonysági szervezet számára; a nézőktől egy-egy régi CD-t kérnek, amelyet majd eladnak, a pénz pedig az alap számlájára folyik be.

A gyerek hősiességére egyébként az édesanyja hívta fel a figyelmet, aki már azt is elmagyarázta a kisfiúnak, mit tegyen, ha ő meghal. A leedsi asszony már előre aggódik a tévéfelvétel miatt, Danny azonban csak izgul, és büszke arra, hogy a műsorban szerepelhet.