Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Tönkreteszi a gyerekkort a túlzott féltés

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Hátráltatják a gyermekek fejlődését, akik a biztonsági kockázatokra hivatkozva még a széltől is meg akarják óvni őket - figyelmeztetett a brit baleset-megelőzési társaság, amely szerint vállalni kell a kisebb sérülések veszélyével járó szabadidős tevékenységeket.

A társaság vezetője kijelentette: a szűklátókörű bürokraták túl szigorú szabályokat határoznak meg. Tom Mullarkey szerint olyan biztonságossá kell tenni Nagy-Britanniát, amennyire kell, nem pedig amennyire lehetséges.

"Nem kell még a széltől is óvni a gyerekeket. Egy izgalmas és élvezetes játék közben szerzett bokaficam vagy horzsolás nemcsak elfogadható, hanem szükséges is" - fejtette ki a szakember.

"A gyermekeinket egy összetett, veszélyes világra kell felkészítenünk, amelyben a mozgásra minden korábbinál nagyobb szükség van" - tette hozzá.

Egy tavalyi kormányzati tanulmány megállapította, hogy a tanárok annyira félnek attól, hogy egy osztálykiránduláson bekövetkező baleset miatt beperelik őket, hogy csak az iskola közelébe viszik el a diákokat.

Egy, a témával foglalkozó könyvben sok furcsa intézkedést gyűjtöttek össze. Egy játszótéren leszerelték a hintákat, miután a nap elvakított néhány gyereket, egy iskolában pedig megtiltották a gyerekeknek, hogy biciklivel járjanak be, mert túl szűk az oda vezető út.

Idén egy tanárt azért feddtek meg, mert anélkül vitte el a gyerekeket piknikezni, hogy kockázatelemzést végzett volna.