eur:
393.84
usd:
367.77
bux:
0
2024. április 25. csütörtök Márk

Thrillert forgat a sztárrendező az ex-kormányfő életéről

Roman Polanski rendezi majd azt a politikai thrillert, amely egy volt brit kormányfőről szól, akinek alakját a hírek szerint Tony Blairről mintázták meg.

A film Robert Harris "The Ghost" című regényéből készül majd. A könyv egy Adam Lang nevű volt kormányfőről szól, akit az a veszély fenyeget, hogy háborús bűnök elkövetése miatt bíróság elé állítják.

Felkér egy írót, hogy vesse papírra emlékiratait, de miközben a szerző adatokat gyűjt, olyan sötét titkokra bukkan, amelyek miatt veszélybe kerül az élete.

A könyv októberben jelent meg Nagy-Britanniában, és azonnal megindultak a pletykák, hogy a Lang alakját Harris Tony Blairről mintázta meg. A nyáron leköszönt brit kormányfő ugyanis aláírt egy szerződést emlékiratainak kiadásáról, és az egyik kulcsszereplője volt a globális terrorizmus elleni harcnak.

Ráadásul Harrisről, aki korábban neves politikai újságíró volt, tudni lehet, hogy valaha Blair barátja volt, de néhány éve kiábrándult az egykori kormányfőből.

A forgatókönyvet Polanski Harrisszel közösen írja majd. "Mindenképpen egy politikai thrillert akartam forgatni, és alapanyagnak a "The Ghostnál" tökéletesebbet nem is találhattam volna" - jelentette ki Polanski, aki 2003-ban kapta meg az Oscar-díjat A zongorista című film rendezéséért.

A forgatás a tervek szerint jövőre kezdődik - problémák azonban már most jelentkeztek. A film története ugyanis Martha's Vineyard szigetén játszódik, Polanski viszont nem teheti be a lábát az Egyesült Államok területére, ahonnan 1977-ben távozott, miközben óvadék ellenében volt csak szabadlábon. Azzal vádolták meg ugyanis, hogy szexuális viszonyt folytatott egy 13 éves kislánnyal.

Polanski azonban emiatt nem aggódik. "Nincs jelentősége annak, hogy hol forgatunk - csak az Atlanti-óceán partja legyen, dűnékkel, a turista szezon végeztével üres utakkal" - jelentette ki a rendező.

Címlapról ajánljuk

Annyi Szoboszlai Dominik álmainak

Az Everton hazai pályán 2-0-ra verte városi riválisát, a Szoboszlai Dominikkel felálló Liverpool FC-t az angol labdarúgó-bajnokság 29. fordulójából szerdára halasztott mérkőzésen.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×