Lemond a kormányfő, ha nem tudja megfékezni az aranyifjakat

Infostart
2007. november 11. 18:26
Elege van Hun Sen kambodzsai kormányfőnek abból, hogy a gazdag családok csemetéi káoszt okoznak a főváros útjain, mert állandóan versenyeznek drága autóikkal és motorjaikkal.

Ezért utasította a rendőrséget, hogy tartóztassák le a szülőket, amikor elmennek kiváltani gyermekeiket a fogdából. Ha a szülők kormányzati tisztségviselők vagy katonatisztek, el fogják őket bocsátani. "Ha ez nem történik meg, én távozom" - fenyegetőzött Hun Sen.

Phnompenben egyre nagyobb a forgalom, ráadásul az utakon futó járművek minősége is gyorsan változik. Míg néhány éve az Egyesült Államokban és Dél-Koreában "levetett" ősrégi Toyotákkal és alig működő Daelim motorokkal lehetett csak találkozni, ma már lépten-nyomon hatalmas Hummerekbe és Mercedesekbe botlik az ember.

A luxusautók volánja mögött és a legmodernebb motorok nyergében pedig szinte kivétel nélkül tinédzsereket látni.

Õk a gyorsan fejlődő gazdaságot kihasználó újgazdagok csemetéi, akik hamar hírhedtekké váltak antiszociális viselkedésükről.

Késő délután lepik el az utakat, amelyeket összetévesztenek a versenypályával. Rengeteg súlyos baleset történik a fővárosban - a gazdag gyerekek pedig már az újságírókat is megfenyegették, nehogy be merjenek számolni ezekről.