eur:
395.28
usd:
366.7
bux:
65382.19
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Hivatalos: nem muszáj Franciaországban élni

Immár bírósági papírja van két fiúnak arról, hogy nem kötelesek Franciaországban élni. A brit-francia vegyes házasságban született gyerekek egy vakáción annyira beleszerettek Angliába, hogy nem mentek vissza az anyjukhoz.

A 11 és 16 éves fiúk szüleik válása után édesanyjukkal éltek Franciaországban, ám később úgy döntöttek, hogy ők britek, és nem voltak hajlandók hazatérni.

Az anya bíróság elé vitte az ügyet, azt állítva, hogy joga van eldönteni, hol éljenek a fiai, akiknek az apával együtt ehhez kell alkalmazniuk. A brit bíróság azonban úgy döntött, hogy a fiúk elutasíthatják a franciaországi életet.

A főbíró nemcsak szokatlannak, hanem nagyon szokatlannak minősítette az esetet, hozzátéve: világosan kiderült, hogy a fiúk nem szeretik az országot, ahol addig éltek.

A tárgyaláson a fiúk elmondták, hogy azért szeretik Angliát, mert ott gyalog mehetnek iskolába, saját kulcsuk lehet, és nem kell annyi házi feladatot csinálniuk.

"Nagyon ritkán, talán soha nem tapasztaltam, hogy gyerekek ilyen határozottan fejezzék ki a véleményüket" - fogalmazott a főbíró.

Franciaországban egyébként mintegy 300 ezer brit állampolgár telepedett le.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×