Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Bíróság elé kerül, aki hagyta elhízni Alainát

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Állatkínzás miatt bepereltek egy gondozót az Egyesült Államokban, mert hagyta, hogy a gondjára bízott disznó elhízzon. Szerencsétlen állatot pedig szigorú fogyókúrára fogták.

Az ötéves csüngőhasú malac már sikeresen leadott hét kilót, és szépen gyógyul a műtét után, amellyel eltávolították a megvastagodott nyakába vágódott láncot.

A malac - Alaina Templeton - a múlt héten került az amerikai sajtó érdeklődésének középpontjába, amikor a tulajdonosa állatkínzás miatt beperelte azt a gondozót, akire a malacot bízta, míg lábadozott bokaműtétje után.

Michelle Schmitz egy alkalmazottjára bízta a malacot, aki azonban a tulajdonos szerint rosszul viselte az állat gondját: hagyta, hogy vészesen elhízzon. A malac így a normális súlyáról - a 23 kilóról - a háromszorosára hízott kilenc hónap alatt.

A farmon, ahol tartották, Alainát a jelek szerint macskaeledellel és baromfitáppal etették, attól hízott el ilyen vészesen.

A tulajdonos azóta felgyógyult, és hazavitte a malacot, amelyet szigorú fogyókúrára fogott: a malac egészségesen táplálkozik, és "tornáznia" is kell, hogy visszanyerje a formáját. Tulajdonosa reméli, hogy Alaina hamarosan ismét a régi lesz.

Az állatgondozó - egy 52 éves houstoni asszony - sem ússza meg a dolgot: állatkínzás miatt vizsgálatot indított ellene a seriff hivatala. "Azt akarom, hogy felelősségre vonják amiatt, amit tett - és azért is, amit elmulasztott" - jelentette ki a Winona megyei seriff, David Brand.