eur:
392.55
usd:
366.13
bux:
66821.21
2024. április 25. csütörtök Márk

Pénzfeldobással döntött a bíró a gyermekelhelyezés ügyében

Szokatlan "jogi" módszerrel: pénzfeldobással akarta eldönteni a bíró, melyik szülőjével töltheti a karácsonyt egy kisgyerek az Egyesült Államokban. A virginiai legfelső bíróság azonban nem értékelte az újítást, és elbocsátotta a bírót.

A virginiai legfelső bíróság szerint Michael Shull a pénzfeldobással megsértette az igazságszolgáltatás méltóságát. A bíró maga is elismerte, hogy hibázott, de azzal védekezett, hogy csak megpróbálta arra bátorítani az elvált házaspárt: maguk döntsék el, melyikükkel töltse a gyermekük a karácsonyt.

"Ha egy bíró pénzfeldobással akar eldönteni egy függőben lévő jogi kérdést, azzal azt sugallja, hogy a bíróság nem érdemüknek megfelelően ítéli meg az ügyeket, hanem a bizonyítékokat és a jogot figyelmen kívül hagyva a szerencsére bízza a dolgot" - magyarázta az ítéletet a virginiai legfelső bíróság.

Shull bírót azért is bírálat érte, mert egy másik ügyben, amelyben egy nő távolságtartási végzést kért partnere ellen, aki állítólag lábon szúrta, azt kérte a sértettől: húzza le a nadrágját, és mutassa meg a sebet.

Bár tudta, hogy a nő mentális problémákkal küzd, ragaszkodott a "sztriptízhez" a bíróság előtt, sőt, még ott is hagyta a pulpitust, hogy közelebbről meg tudja szemlélni a sebhelyet.

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor: idén lezárhatjuk a nyugati civilizáció egy dicstelen korszakát

Megkezdődött a Millenárison a Konzervatív Politikai Akció Konferenciája (CPAC Hungary), a kétnapos rendezvény megnyitóján a miniszterelnök is beszédet mondott. Úgy látja, a progresszív liberális szellem rosszabbá tette a világot, háborúkat szított, el akarta pusztítani a nemzeteket. Szerinte e szellem hívei ugyanúgy építik ki a hatalmukat, mint annak idején a kommunisták, a folyamatot öt pontba szedte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×