Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Hány percet bír ki egy nő anélkül, hogy tükörbe nézne?

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Legföljebb fél órát bírnak ki a nők anélkül, hogy belepillantanának a tükörbe, ellenőrizendő, minden rendben van-e a hajukkal és a sminkjükkel. A férfiak sem sokkal kevésbé hiúak - derült ki egy brit felmérésből.

A leghiúbb brit nők naponta 71-szer, a férfiak 66-szor néznek tükörbe - attól függően, mely részén élnek Nagy-Britanniának. A liverpooli nők és a londoni férfiak a leghiúbbak, ők messze megelőzik a brit átlagot, amely nők esetében 34, a férfiakéban naponta 27-szer néz tükörbe.

A brit kutatók 2000 embert kérdeztek meg arról, hogy a nap ébren töltött 16 órája alatt hányszor ellenőrzi a kinézetét a tükörben.

A nők között a liverpooliak "nyertek", őket a londoniak, majd a newcastle-iak, a manchesteriek, az edinburgh-iek, a cardiffiak, a leedsiek, a birminghamiek, a belfastiak és a bristoliak követik - utóbbiak átlagosan mindössze nyolcszor néznek tükörbe.

A férfiak közül a londoniak a leghiúbbak, őket sorrendben a manchesteriek, a leedsiek, a newcastle-iak, a liverpooliak, a cardiffiak, a birminghamiek, az edinburh-iek, a bristoliak és a belfastiak követik.

A felmérést egy kozmetikai cég készítette az interneten. "A briteket sokan bírálják, mert állítólag nem adnak annyit a külsejükre, mint a többi európai. A felmérésből kiderült, hogy ez nem igaz, mi is szeretjük ellenőrizni, jól nézünk-e ki" - vélekedett a cég szóvivője.

A nők például naponta 11-szer újrarúzsozzák a szájukat, és felfrissítik a sminkjüket. Leginkább a húszas éveikben járók adnak a külsejükre a nők és a férfiak között is - a 27 éves nők néznek átlagosan legtöbbet tükörbe: naponta 52 alkalommal.

A hatvanasoknak viszont már nyilvánvalóan van jobb dolguk is, mint a tükör előtt ücsörögni; ők mindössze ötször ellenőrzik, hogyan néznek ki.