eur:
394.18
usd:
368.02
bux:
0
2024. április 25. csütörtök Márk

Alma és brokkoli helyett őrizze az egészségét csokoládéval

Akinek indok kellett, hogy megnyugtassa a lelkiismeretét, amikor csokoládét eszik, most megkapta: Nagy-Britanniában árusítani kezdték a gyümölcsnél is egészségesebb nyalánkságot. Az új csokoládé két apró kockája annyi antioxidánst tartalmaz, mint két kiló alma.

Az antioxidánsok olyan természetes anyagok, amelyek állítólag egy sor betegségtől megvédenek - a szívbetegségektől kezdve a rákig. A most forgalomba hozott csokoládé a hírek szerint háromszor annyit tartalmaz ezekből a hasznos anyagokból, mint bármely más termék.

Két apró kockában annyi antioxidáns van, mint 45 deka kelbimbóban, vagy 2,3 kiló almában, de "veri" a brokkolit, a spenótot, a mazsolát, a fekete áfonyát és a málnát is.

És ami a legjobb hír: az íze állítólag rettenetes, így senki nem fog belőle befalni az ajánlott napi mennyiségnél többet. Ezt egyébként az ára is garantálja, a 70-75 grammos tábla ugyanis 1,99 fontba (726 forintba) kerül.

A gyártó természetesen titokként őrzi a "csodacsoki" receptjét, csak annyit árultak el, hogy az kevesebb kalóriát is tartalmaz az "átlagcsokinál". Tej- és étcsokoládét is gyártanak belőle, többféle ízben.

Alasdair McWhinter táplálkozási szakértő szerint azonban változatlanul az a cél, hogy az emberek naponta öt adag zöldséget és gyümölcsöt fogyasszanak, mert azok rostokat és olyan tápanyagokat tartalmaznak, amelyek nincsenek meg a csokiban. "De ha valaki megeszik napi két-három kocka csokoládét, attól még nem kell magát bűnösnek éreznie" - tette hozzá a nagysikerű "Ártalmas ételek - gyógyító ételek" című könyv szerzője.

A britek egyébként imádják a csokoládét, évente és fejenként 9,5 kilót fogyasztanak belőle.

Címlapról ajánljuk
Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Recep Tayyip Erdogan pártjának veresége a helyhatósági választásokon elsősorban a rossz török gazdasági helyzet következménye – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukács Intézetének tudományos munkatársa. Pénzváltó Nikolett arról is beszélt, hogy az ellenzék jelentős visszaigazolást kapott arra, hogy lehet esélye a győzelemre a következő államfőválasztáson.

Annyi Szoboszlai Dominik álmainak

Az Everton hazai pályán 2-0-ra verte városi riválisát, a Szoboszlai Dominikkel felálló Liverpool FC-t az angol labdarúgó-bajnokság 29. fordulójából szerdára halasztott mérkőzésen.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×