Az alelnök, Darth Vader és a házi riválisok

Infostart
2007. november 2. 19:52
Dick Cheney amerikai alelnök önkritikusan jegyezte meg egyszer, hogy ő a Bush-kormányzat Darth Vadere. Ami a szuperhősöket illeti, Cheney-nek a saját otthonában akadtak riválisai.

Az alelnök annyira rajong a szuperhősökért, hogy még a kutyáit is jelmezbe öltöztette Hallowe'en tiszteletére. Jackson és Dave, a Cheney-család két labrador retrievere Darth Vadernek, illetve "Superman"-nek öltözött az ünnep alkalmából.

Cheney először 2006-ban vallotta be rajongását a Csillagok háborúja sorozat hőse iránt. Miközben igyekezett megvédeni a kormányzat politikáját, és megmagyarázni, miért van szükség arra, hogy őrizetbe vegyék, vagy meggyilkolják azokat az embereket, akik ártani akarnak Amerikának, az alelnök kijelentette: "Ez nem szórakoztató dolog, hanem nagyon is komoly ügy. Nem tartom kizártnak, hogy ezzel kapcsolatban sokan azt gondolják, én vagyok a kormányzat Darth Vadere" - jelentette ki az amerikai hírtelevíziónak.

A kormányzat héjájának számító, 66 éves Cheney-ről sokan gondolják, hogy valójában ő irányítja a háttérből az Egyesült Államokat. Cheney már a mostani elnök édesapjának is a jobbkeze volt.