Menetrendváltozások a hosszú hétvégén

Infostart
2007. november 1. 08:20
A Mindenszentekhez kapcsolódó ünnepek miatt változik a közlekedési társaságok menetrendje. A fontosabb eltéréseket foglaljuk össze.

A megnövekvő temetői forgalom miatt a BKV több járata sűrűbben közlekedik, valamint november 1-jén és 2-án különjáratokkal is el lehet jutni a temetőkbe.

Szombaton és vasárnap az Új köztemetőt és a Farkasréti temetőt érintő villamosjáratok is sűrűbben járnak. Az Új köztemető környékén új forgalmi rend lép életbe, amelynek köszönhetően a 68-as, a 68A jelzésű, illetve a Keresztúr-buszoknak elsőbbsége lesz a gépkocsiforgalommal szemben.

A BKV csuklós-buszokkal próbálja majd enyhíteni a zsúfoltságot az érintett járatokon.

A MÁV az ünnepek alatt bevezetett munkarendváltozásokhoz alakította a vonatok közlekedési rendjét is. A kihasználtabb vonatokhoz több kocsit csatolnak, például a Budapest-Déli pályaudvar Nagykanizsa között közlekedő Somogy InterCity vonat dupla motorvonat szerelvénnyel közlekedik.

A vonatok csütörtöktől ünnepnapi menetrend alapján járnak. A Volán járatai csütörtökön, pénteken és szombaton, a munkaszüneti napon érvényes, 4.-én vasárnap pedig a hét első munkanapját és tanítási napját megelőző munkaszüneti napon érvényes menetrend szerint közlekednek.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást