Megdöbbentő eredmény: nem a szegények között van a legtöbb alkoholista

Infostart
2007. október 16. 21:30
Takaros külváros, kertes házak, virágok. Az ember azt gondolná, hogy az ilyen helyen élő embereknek a lehető legrendezettebb az élete. Egy brit kutatás azonban kiderítette, hogy a vidéken és a külvárosokban élők isznak a legtöbb alkoholt.

Kiderült, hogy az alkoholfogyasztás tekintetében éppen azok a vidéki, nyugodt körülmények között élők mutatnak a legaggasztóbb képet, akikről éppen az ellenkezőjét gondolnánk. A felmérés egyik legmegdöbbentőbb eredménye, hogy a középosztálybeliek sokkal több alkoholt isznak, mint a szegényebb emberek.

A felmérés készítői az egyik London melletti megyében, Surrey-ben azt tapasztalták, hogy minden negyedik ott élő ember legalább három üveg bort megiszik egy hét alatt.

Ez a mennyiség már nagy kockázatot jelent az egészségük szempontjából. A brit kormány ezért lépéseket akar tenni, főleg a tinédzserkori alkoholfogyasztás visszaszorítása érdekében.

Az egyik pszichiátriai intézet vezetője elmondta: a középosztálybeliek alkoholfüggősége a most felnövő generációkra nézve hatalmas veszélyt jelenthet. Körükben akár népbetegséggé is válhatnak azok a bajok, amelyek a rendszeres ivás miatt jelentkeznek.

Az orvos szerint lényeges eredményeket lehetne elérni az alkohol árának jelentős emelésével.