A zseniális új találmány véget vet a horkolásnak

Infostart
2007. október 4. 13:03
Megtalálta a horkolás elleni csodaszert egy német kutató: feltalált egy olyan, számítógép vezérelte párnát, amely addig állítja az alvó fejének helyzetét, míg abba nem marad a zaj.

A párna feltalálója Daryoush Bazargani, a rostocki egyetem számítógép-tudományi professzora, aki a prototípust szerdán mutatta be egy egészségügyi konferencián Németországban.

A párna össze van kapcsolva egy könyv nagyságú számítógéppel, amelyet az ágy mellé lehet helyezni. Ez analizálja a horkolás hangjait - számolt be a találmányról a professzor.

Attól függően, milyenek az alvóból kitörő hangok, a számítógép csökkenti, vagy növeli a párnában lévő levegő mennyiségét, ezáltal megkönnyíti a levegővételt, s egyúttal minimalizálja a horkolás zaját.

A párnának ráadásul van még egy nagyon hasznos funkciója: masszírozza a nyakat.

A találmány iránt máris nagy az érdeklődés, több amerikai cég is megkereste már a professzort, hogy tárgyaljanak a gyártás feltételeiről.

"Azért találtam fel ezt a párnát, mert magam is horkolok. Egy sor dolgot kipróbáltam már, de semmi sem segített. Remélem, én most tudok segíteni másokon, akik ezután nyugodtabban alhatnak majd" - fejezte ki reményét a professzor.