Az életmentők vigasztalják a magányos delfint

Infostart
2007. szeptember 20. 07:59
Szokatlanul szoros barátságot kötöttek a tengeri mentők egy delfinnel Anglia délnyugati partjainál. Az állatot valószínűleg kiközösítették a társai.

A Findolnak elnevezett emlős minden bizonnyal ugyanaz a példány, amely korábban a devoni partoknál tűnt fel, mostanában pedig a cornwalli életmentőkkel játszik.

Egy angol delfinszakértő szerint az állat viselkedése szokatlan, de nem példátlan, korábban is megfigyeltek már magányos, szelíd delfineket az Anglia körüli tengerekben.

Ezek a tengeri emlősök általában népes csapatokban élnek, de Findolt valószínűleg kiközösítették a társai, így egyedül kell élnie - tette hozzá Peter Bloom.

A penlee-i tengeri mentőállomás egyik munkatársa elmondta: a delfin nagyon barátságos, közvetlenül a csónakjuk mellé úszik, és hagyja, hogy simogassák. Sőt, az oldalára fordul, hogy a hasát is elérjék.

"Korábban láttam már 20-30 delfint is a tengeren, de ez volt az első eset, amikor egy olyan közel jött, hogy meg is érinthettem. Nagyon izgalmas volt" - mesélte Patrick Harvey.