A férfiak harmada nem mos kezet

Infostart
2007. szeptember 20. 06:20
Az amerikaiak keze egyre koszosabb - derül ki egy vizsgálatból, amelynek készítői azt figyelték meg, hogy a férfiak körülbelül harmada nem mosott kezet a nyilvános illemhelyeken.

Korábban egy telefonos felmérés során a megkérdezett amerikaiak 92 százaléka mondta azt, hogy minden esetben kezet mos az illemhelyeken - a tett helyszínén végzett megfigyelések ugyanakkor arra utalnak, hogy a gyakorlatban sokan nem ezt teszik.

A jelek szerint a férfiak sokkal kevésbé ügyelnek a higiéniára, mint a nők: előbbiek 66, utóbbiak 88 százaléka mos kezet, így jön ki a 77 százalékos átlag.

A kutatók Chicago, Atlanta, New York és San Francisco pályaudvarainak, múzeumainak és stadionjainak mellékhelyiségeiben végezték a megfigyelést.

Érdekes módon mind a két szélsőséget az atlantai stadionban figyelték meg: ott a férfiaknak mindössze 57 százaléka mosott kezet, a nőknél viszont 95 százalékos volt ez az arány.

A városok tisztasági versenyében Chicago győzött, utána következett New York, Atlanta, majd San Francisco.

Az egészségügyi szakemberek nagyon aggasztónak tartják ezt a folyamatot, hiszen a kézmosás a betegségek megelőzésének egyik legegyszerűbb és leghatékonyabb módja.