Orvosi rendelők nyílhatnak a brit bevásárlóközpontokban

Infostart
2007. szeptember 19. 05:02
Szokatlan módon akarja az emberek közelébe vinni az orvosi ellátást a brit egészségügyi minisztérium a társadalombiztosítás hatvanadik születésnapja apropóján: gyógyszertárakban, szupermarketekben és más nagy üzletekben nyílhatnak háziorvosi rendelők.

Alan Johnson egészségügyi államtitkár azt szeretné, hogy a rendelők közel legyenek az emberek munkahelyéhez. A politikus tervei szerint ezeket magánpraxisban működtetnék, így nyitva tartásuk is rugalmasabb lehet.

Lord Darzi egészségügyi miniszter októberben rendez egy konferenciát, ahol több nagy patikai lánc, a bevásárlóközpontokat működtető Virgin és más cégek vesznek részt, amelyek érdeklődnek a lehetőség iránt. A vállalatok remélik, hogy a rendelők új vásárlókat csábíthatnak üzleteikbe.

Alan Johnson szerint ez a lépés - a társadalombiztosítás létrehozása után hatvan évvel - elhozza az egészségügyi szolgáltatásokat a 21. századba.

Az államtitkár megígérte, hogy megfontolják azt a javaslatot, miszerint a pácienseknek egynél több háziorvosuk is lehet, ami sok ingázó életét könnyítheti meg.