Hollywoodba készül a királyi sarj

Infostart
2007. szeptember 17. 20:35
Belekontárkodott a festészetbe, írt már gyerekkönyvet, dolgozott a televíziónak és készít aprósüteményt - most pedig egy hollywoodi filmben szerepel majd Károly herceg. Bennfentes információk szerint a brit trónörökös már tárgyal is a producerekkel egy dokumentum-szerű filmről, amely arról szól, hogyan kellene élnünk, hogy ne pusztítsuk a környezetet.

A tárgyalások ugyan még nagyon korai szakaszukban vannak, készítői mindent megtesznek annak érdekében, hogy főszereplőnek és talán narrátornak megnyerjék Károly herceget. Az ötletben valószínűleg még a legelvakultabb rojalisták sem találnak majd semmi kivetnivalót.

A film ötletét Al Gore váratlan sikere inspirálta. Az egykori amerikai alelnöknek a globális felmelegedés veszélyeire figyelmeztető "Kellemetlen igazság" című filmje két Oscart és 18 más neves díjat nyert, és hatalmas közönségsikert is aratott.

Bennfentesek szerint a brit trónörökös lelkesen fogadta az ötletet, hiszen szent meggyőződése, hogy "aggasztó az egyensúlyhiány" az ember és a természet között, s a film révén sok hívet szerezhetne az organikus mezőgazdaságnak, s figyelmeztethetne a génkezelt gabona és a csúf épületek egészségügyi és esztétikai ártalmaira.

Valószínűleg forgatnak majd a gloucestershire-i Highgrove-ban is, ahol a herceg organikus farmot üzemeltet.

A herceggel Stuart Sender dokumentumfilmes tárgyal, aki az Oscar-díjas Prisoner in Paradise című filmet jegyezte. Sender kollégáival szeptember elején járt Nagy-Britanniában, ahol forgatási helyszeneket kerestek az egyelőre Harmónia munkacímmel futó film számára.

Károly herceg segít a közreműködők megnyerésében is; egyikük az indiai kutató és környezetvédelmi aktivista Vandana Siva lehet, aki sok mindenben osztja a trónörökös aggodalmait.