Erős Antónia egy csepp figyelmet kér

Infostart
2007. augusztus 10. 20:23
Pénteken érkezik vissza a Körmaraton Jótékonysági Futóexpedíció Budapestre. A futók idén a cukorbetegség ellen küzdő Egy Csepp Figyelem Alapítvány célkitűzéseit népszerűsítették 47 városban. Erős Antónia, az Egy Csepp Figyelem alapítója szerint a cukorbetegség megelőzése a legfontosabb, ehhez a futás remek lehetőséget nyújt.

A Körmaraton szervezői 1995 óta mindig kiválasztanak egy olyan célt, amelyet támogatandónak tartanak, és ebben az évben a cukorbetegség ellen küzdő Egy Csepp Figyelem Alapítványra esett a választás - mondta Erős Antónia.

Az alapítvány alapítója kiemelte, hogy 10-12 napon keresztül futottak, és 300 településen hirdették a szervezet üzeneteit. Az idei futás jelmondata az "Egy lépés - egy csepp figyelem" volt.

Erős Antónia példaként említette, hogy a szegedi rendezvényen 2-300-an mérették meg a vércukorszintjüket. Az alapítvány a Sziget Fesztiválon is jelen lesz - tette hozzá.

Az Egy Csepp Figyelem Alapítvány alapítója kifejtette, hogy egészséges életmóddal a cukorbetegség kettes típusa megelőzhető, és erre a futás vagy a séta az egyik legjobb eszköz lenne.

Hanganyag: Hegedûs Zsuzsa


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást