Hollywoodba mennek a bolgár ápolónők

Infostart
2007. augusztus 8. 21:22
Filmet készítenek Hollywoodban az öt bolgár ápolónő és a palesztin orvos líbiai kálváriájáról. Mind a hatan nyolc évet töltöttek börtönben, mert azzal vádolták őket, hogy szándékosan HIV-vírussal fertőztek meg gyerekeket a bengázi kórházban.

Az öt nővért és a közben bolgár állampolgárságot kapott palesztin orvos a Líbia és az Európai Unió közötti több éves tárgyalássorozat eredményeként a múlt hónapban szabadult. A bolgár államfő valamennyiüket kegyelemben részesítette.

A film azonban nem csupán róluk szól majd, hanem a gyerekekről is, akik HIV-vírussal fertőződtek.

A filmet a Sixth Sense Production készíti; a stúdió produkciója volt az Oscar-díjra jelölt Hotel Ruanda is. A forgatókönyv megírásáról már megkezdték a tárgyalásokat Ann Peacockkal, a Narnia krónikái forgatókönyvírójával. "A lehető legjobb forgatókönyvet akarjuk" - mondta ezzel kapcsolatban a stúdió produkciókért felelős elnöke.

Sam Feuer elmondta azt is, hogy már megkezdték a szereplőválogatást, több hollywoodi sztárral tárgyalnak.

"A világnak meg kell tudni az igazat. Ilyesmi nem történik minden nap" - vélekedett az egyik ápolónő férje. Zdravko Georgiev doktor. Eleinte ő is a gyanúsítottak között volt, és bár 2004-ben szabadon engedték, júliusig nem hagyhatta el Líbiát.