A legmagasabb és legalacsonyabb találkozója - képekkel

Infostart
2007. július 14. 07:36
A magasságukat tekintve világok választják őket el egymástól, pedig ugyanabból a tartományból származnak: pénteken kezet fogott egymással a világ legmagasabb és legalacsonyabb embere.

Amikor a 236 centiméter magas Pao Hszi Sun és a 73 centis He Ping Ping találkozott, a világ legmagasabb embere nézett a legalacsonyabb szemébe.

Igaz, utóbbi állítást vitatják, mert a Guiness Rekordok Könyve szerint Lin Ji Csi birtokolja ezt a címet, aki a hivatalos mérés szerint 67,5 centiméterre nőtt.

A két férfi találkozója így is különleges volt, főleg, hogy mindketten Kína Belső-Mongólia tartományában születtek. Az eseményről készült fotókat megnézheti ide kattintva.

Az 56 éves Pao Hszi Sun az utóbbi napokban sokat szerepelt a hírekben, mert megnősült, egy 28 éves nőt vett feleségül, direkt a számára készült népviseletben. A férfi 16 éves koráig nem magasodott ki társai közül, utána viszont 7 év alatt elérte mostani magasságát.

He Ping Ping apja szerint születésekor mindössze akkora volt, mint egy felnőtt tenyere, és mostanra, 19 éves korára sem nőtt 73 centinél nagyobbra.