Rekordösszegért árulják a médiamogul házát

Infostart
2007. július 11. 20:25
Az Egyesült Államokban rekordnak számító összegért: 165 millió dollárért (29,6 milliárd forintért) árulják a néhai médiamogul William Randolph Hearst Bevery Hills-i otthonát.
A 29 hálószobás házhoz

három uszoda, teniszpályák, saját mozi és éjszakai bár is tartozik. A H-alakú épületet 1947-ben vette meg a Hearst médiabirodalom feje - 120 ezer dollárért.

Jelenlegi tulajdonosa, aki 1976-ban vásárolta meg az épületet, azért akar megválni tőle, mert - ingatlanügynöke megfogalmazása szerint - "változtatni akar az életvitelén".

Az 1920-as években épült, pink színű épület 2,6 hektáros parkban fekszik a Sunset Boulevard-tól északra; a palota "szerepelt" a Keresztapa című filmben is.

Bár rekordáron kínálják, nemez az egyetlen amerikai ingatlan, amelyért hat számjegyű összeget kérnek. A montanai Big Sky megyében egy tíz hálószobás házat árulnak 155 millió dollárért.

Szaúd-Arábia egykori amerikai nagykövete, Bandar bin Szultán herceg is hiába keres egyelőre vevőt aspeni ranch-ára; a házat egy éve hirdették meg 135 millió dollárért.