"Szerintem én fogok meghalni"

Infostart
2007. július 9. 04:55
Elképzelhetőnek tartja a Harry Pottert játszó Daniel Radcliffe, hogy a varázslóinas lesz az, aki meghal a sorozat utolsó, befejező részében. A könyvet július 21-étől árulják, a végkifejletet pedig hét pecsétes titokként őrzik.

Ahogy közeledik a Harry Potter és a halálos szentek című könyv bemutatója, úgy sokasodnak a találgatások arról, melyik főszereplő veszti életét a történet végén. Az írónő, J. K. Rowling már korábban elárulta, hogy a könyvnek szörnyű vége lesz: több szereplő, köztük az egyik főhős meghal. De azt, hogy ki lesz az áldozat, hétpecsétes titokként őrzik.

Rowling hosszú interjút adott a BBC-nek, amelyben figyelmeztette a rajongókat: meg fognak lepődni. Csak annyit árult el, hogy "aligha" fog több könyvet írni a varázslótanoncokról.

"Azt hiszem, én is meghalhatok az utolsó könyv végén. De ezt csak gondolom, biztosan nem tudok semmit" - nyilatkozta a Harry-t játszó Daniel Radcliffe.

Biztos Harry halálában Jim Dale is, aki az Egyesült Államokban kiadott hangos könyvben alakította a varázslóinast. Õ már 2005 decemberében úgy vélekedett: Rowling olyan régóta "él együtt Harry-vel, hogy meg akarja ölni".

A sorozat első hat kötetét 65 nyelvre fordították le, és 325 millió példányban kelt el világszerte. Eddig az első öt részt filmesítették meg, ezek 1,7 milliárd fontot hoztak eddig.