Vége a zsírleszívásnak - itt a csodainjekció!

Infostart
2007. július 2. 13:11
Műtét nélkül, injekcióval eltűntethetőek a fölösleges zsírpárnák. Az amerikai kutatók találmánya segíthet az elhízás miatt kialakuló betegségek - a diabétesz és a szívbetegségek - megelőzésében, és új lehetőségeket kínál a plasztikai sebészek számára is.

A Georgetown Egyetem kutatói áttörést értek el, amikor azt kutatták, hogyan hat a stressz a súlygyarapodásra. Állatkísérletek során megállapították, hogy a szorongó egerek jobban híznak, bár ugyanannyit esznek, mint azok, amelyek számára nyugodt körülményeket biztosítottak.

Az egereket az Y2 receptor nevű neuropeptid hatását blokkoló injekcióval kezelték. Az Y2-ről régóta köztudott, hogy aktiválni képes a sejtek zsírszöveteit.

Miután a stresszes egerek megkapták az injekciót, leadták a hasukon felhalmozott zsír negyven százalékát.

"Nem hisszük, hogy az injekcióval jelentős túlsúlytól meg lehet szabadulni, de nagyon jó módszer lehet az alak javítására" - hangsúlyozta a kutatást vezető Zofia Zukowska.

Az egyetemi kórház plasztikai sebésze, Stephen Barker professzor lelkesen üdvözölte a kutatás eredményét. "Ennek ellenére elképzelhetetlen, hogy valaki mértéktelenül egyen, mégis úgy nézzen ki, mint egy filmsztár. De az eredmény mindenképpen javíthatja az egészségünket" - vélekedett.