Hódít az angol konyha

Infostart
2007. június 26. 20:40
Indiában érdekes vállalkozásba fogott bele egy séf. A hölgy eddig a briteket próbálta megtanítani arra, hogyan használják fel a fűszereket az ételkészítésben, most azonban az indiaiaknak mutatja meg: milyen a jó brit konyha.

Manju Malhi, a brit-indiai származású szakács már számos elismerést kapott Brit Spice (Brit fűszer) című szakácskönyvéért, amelyben az angol és az indiai konyhát próbálta meg ötvözni, méghozzá úgy, hogy megfelelő fűszerezéssel készítette el a hagyományos szigetországbeli ételeket.

A hagyományos angol ételek, például a húsos tepsiskrumpli (shepherd's pie) vagy a főtt bab (baked bean) nagyon finom lehet, ha kellően megfűszerezik - állítja Manju Malhi.

A hölgy most Új-Delhiben nyitja meg angol éttermét, hogy bebizonyítsa: az angol ételek nem csak túlfőtt zöldségekből, sült marhából vagy hamburgerből és sült krumpliból állnak.

A séf emellett egy negyven részes főzőműsort is készít egy új életmódcsatornán, így az indiaiak nemcsak megkóstolhatják, hanem el is sajátíthatják az angol ételkülönlegességek elkészítését.