A kicsi szép és vicces - nézze meg Ön is!

Infostart
2007. június 26. 04:45
Akkora csupán, mint egy méretes eperszem: a Ducky nevű chihuahua hivatalosan is a világ legkisebb kutyája a maga 12,5 centiméteres magasságával és 63 dekás súlyával. Más fajok között is vannak azonban apró termetűek.

A chihuahua egyébként is a világ legkisebb kutyafajtája, de Ducky még közülük is kilóg - apró termetével ezért került be a Guinness Rekordok Könyvébe, mint a világ legkisebb kutyája.

"Nagyon vicces kis jószág. Nem hajlandó sétálni; ha ki akarom vinni, be kell tennem a táskámba" - mondja róla a gazdája, aki 2500 fontért (914 ezer forintért) vette 13 hónapos korában.

A kaméleonok között a Brookesia minima a legkisebb: ez a példány például mindössze 1,25 centiméter - de a nőstények valamivel nagyobbra nőnek.

A gyíkok közül a Jaragua Sphaero vagy törpe gekkó a legapróbb: mindössze 1,5 cm. A veszélyeztetett faj a Dominikai Köztársaságban és a Beata-szigeten él.

Mr Peebles a világ legkisebb házimacskája: mindössze 8,4 cm. Gonosz gazdáitól mentették meg, azóta egy amerikai állatklinikán él.

Ha szeretné megnézni a világ legkisebb állatait, kattintson ide!