"Kiprovokálta" a tízéves kislány, hogy megerőszakolják

Infostart
2007. június 25. 22:15
Négy hónap múlva szabadul az a pedofil, aki megerőszakolt egy tízéves kislányt. A bíró értékelése szerint ugyanis a gyerek "provokatív öltözetével" maga hívta ki a sorsot.

A 24 éves ablakmosót akár életfogytiglani börtönbüntetésre is ítélhették volna. Keith Fenn azonban négy hónap után szabadul.

Nagy-Britanniában hatalmas felháborodást váltott ki Julian Hall bíró döntése. A bíró ráadásul már az év elején is felmentettek egy pedofilt, akit azzal a tanáccsal engedett útjára, hogy vegyen az áldozatának "egy szép kis biciklit".

Fenn esete pedig mindenki más számára egyértelmű volt. A férfi egy barátjával támadott rá a tízéves kislányra tavaly októberben, a parkban. Õ már ott a helyszínen levetkőztette és megerőszakolta a gyereket, akit később a másik, a 34 éves Darren Wright hazavitt a lakásába, és szintén megerőszakolta.

Hall bíró azonban "kivételesnek" minősítette az esetet, mert szerinte egyrészt a gyerek idősebbnek nézett ki a koránál - "valóságos fiatal hölgynek" -, másrészt provokatív öltözetet: fodros melltartót és övet viselt.

A bíró végül két évre ítélte Fennt, társát pedig 9 hónapra. Mindketten nyolc hónapot töltöttek vizsgálati fogságban, így Wright már szabadlábon van, fenn pedig négy hónap múlva szabadul.

Pedig mind a kettő visszaeső, ezért tíz éve szerepelnek a szexuális bűnözők listáján. A brit főállamügyész azt fontolgatja, hogy fellebbez az ítélet ellen.