Homer Simpson, a hittérítő

Infostart
2007. június 25. 22:29
Homer Simpsonhoz fordult az Anglikán Egyház, hogy visszacsábítsa a fiatalokat a templomba. A papoknak azt tanácsolják, vetítsék le a rajzfilmsorozat darabjait a templomban, s a Simpsonok példáján neveljék a tizenéveseket a hitre.

A canterbury érsek, Rowan Williams soha nem tagadta, hogy a Simpson-család nagy rajongója. Nincs ezzel egyedül az Anglikán Egyházban.

A kenti Szent Margit templom egyik fiatalokkal foglalkozó munkatársa, Owen Smith kitalálta, hogy a rajzfilm segítségével vissza lehetne csábítani a tizenéveseket a templomokba.

A 16 éven aluli templomba járók száma ugyanis jelentősen csökkent; míg 2000-ben még 180 ezren látogatták a vasárnapi istentiszteleteket, 2005-ben már csak 157 ezren.

Smith szerint a Simpson-család "hihetetlenül gazdag forrást" ad a keresztény témák és teológiai fogalmak népszerűsítéséhez. "Ez a népszerű sorozat mindennapos kérdésekkel foglalkozik, a pletykától a testvérek közötti rivalizáláson keresztül az identitáskeresés és az állampolgárság kérdéséig minden szerepel benne" - indokolta a javaslatát, amelyet el is fogadtak.

Smith írt egy könyvet is arról, milyen részeket válasszanak ki és magyarázzanak a templomokban. "Az ötlet egy kissé szokatlannak tűnhet, de a könyv felsorolja azokat a bibliai verseket, amelyek segítenek abban, hogy a rajzfilmet keresztény perspektívából nézhessük" - tette hozzá az Anglikán Egyház egyik szóvivője.