Az iskola, ahol választható a tanítás kezdete

Infostart
2007. június 6. 04:09
Egy angliai kísérletben a szülők dönthetik el, hogy a nap melyik szakaszában kezdjék el gyermekeik az iskolát. A módszer kidolgozói szerint ezzel segíthetnek a műszakban dolgozó szülőknek.

A négy plymouthi általános iskolában a gyerekek vagy 7.45-kor, vagy 11-kor mennek iskolába, ennek megfelelően délután 1-kor vagy 4.30-kor van vége a tanításnak. A szakkörök vagy délután 2-től 4-ig, vagy délelőtt 9-től 11-ig tartanak.

A kísérletben résztvevő egyik oktatási intézmény tanára elmondta: a módszer megkönnyítheti a műszakban dolgozó szülők életét, és az eltérő életritmussal rendelkező gyermekek számára is hasznos lehet.

A négyhetes kísérlet hétfőn kezdődött, a 2-5 éves gyerekek közül harmincan a korai, húszan a későbbi turnusban mennek iskolába.

Június végén megvizsgálják, milyen hatása volt a rendszernek a gyerekek teljesítményére, és a szülők is figyelik, nem túl fárasztó-e ez a csemetéik számára.

Az iskolák remélik, hogy az elképzelés segít javítani a színvonalat. A tanárok üdvözölték a kísérletet, de arra is felhívták a figyelmet, hogy a korcsoportos tanítást nem szabad megbontani.

Ha az eredmények pozitívak, később az ország többi részén is alkalmazhatják.