Az arany lesz a divat a nyáron

Infostart
2007. május 17. 20:41
Az arany lesz a divat a nyáron - derült ki a vicenzai nemzetközi ékszervásáron. A csillogó, meleg ékszerek és kiegészítők szezonja jön. "Az arany visszaveszi méltó helyét a fehéraranytól és a platinától" - hangsúlyozták a divattrendet meghatározó vásár résztvevői.

"A sárga arany melegséget nyújt; a fehér arany sokkal hidegebb, személytelenebb" - állítja az exkluzív arany ékszereket tervező Paladino Orlandini.

Az új trend az archaikus stílus, amelyet a görög, római és etruszk mitológia inspirált; ezek az ékszerek egyre népszerűbben Európában és az Egyesült Államokban is.

Oroszországból indult a rezes árnyalatú aranyékszerek divatja, s ezek egyre népszerűbben Nyugaton is. A bizánci témákat ábrázoló ékszerek gazdagon díszítettek színes drágakövekkel.

Visszatér a gyémánt és a gyöngy

Újra divatba jöttek a gyémánttal és gyönggyel díszített aranyékszerek is.

India a világ legnagyobb aranyékszer-piaca, s egyúttal az egyik legjelentősebb gyémánt-felvevő. Az indiai ékszerészek kampányt indítottak a gyémánt "demokratizálásáért"; elérhető akarják tenni a drágaköves ékszereket a vevők széles köre számára.

Az ötlet egyáltalán nem tetszik Umberto Picchiottinak; az olasz sztárékszerész ragyogó gyémánt collier-éi hat számjegyű összegért kelnek el.

"Demokratizálni a gyémántot? Ez maga az önellentmondás" - állítja.