Mozi nélküli városban lesz a filmbemutató?

Infostart
2007. május 16. 08:30
Két skóciai város verseng azért, hogy otthont adhasson a Simpson család filmváltozata nagy-britanniai premierjének. Egyetlen dolog közös bennük: mindkét települést Springfieldnek hívják, akárcsak Homer Simpson városát.

A vetélkedés nem példa nélküli, az Egyesült Államokban 16 Springfield verseng azért, hogy otthont adhasson a példátlanul népszerű rajzfilmsorozatból készült film júliusi bemutatójának.

A tengerentúlon jelenleg már a Simpson család 18. évadját vetítik, ezzel ez az amerikai televíziózás történetének leghosszabb ideje főműsoridőben sugárzott szórakoztató sorozata.

A Simpson család megalkotója, Matt Groening egyébként éppen azért választotta a képzeletbeli városnak a Springfield nevet, mert sok települést hívnak így az Egyesült Államokban.

Vetítés autósmoziban?

Arra valószínűleg nem gondolt, hogy Skóciában is van legalább kettő. A Fife kerületben és az országrész déli felén lévő várost is Springfieldnek hívják, és mindkét település vezetői azt szeretnék, ha náluk lenne a film nagy-britanniai premierje.

A Fife kerületben élő illetékeseket az sem zavarja, hogy a városnak mindössze ezer lakosa van, és nincs mozija.

A rendezvényszervező szerint remek autósmozit rendeznének be az egyik parkban, ahol kihasználhatnák az új projektorukat. Ám nem mehetnek biztosra, mert Skócia déli részén is van egy Springfield, amely szintén versenybe száll a premierért.

Az is elképzelhető ugyanakkor, hogy nem lesz kiemelt nagy-britanniai premier, mert a forgalmazó 20th Century Fox egyelőre nem tervezi azt Springfieldbe kihelyezni.