Könnyen fogyhat munka közben!

Infostart
2007. május 16. 05:45
Függőleges munkaállomást fejlesztettek ki egészségügyi szakemberek, amely lehetővé teszi, hogy az állandó ücsörgés helyett a dolgozók egy taposómalmon lépkedjenek munka közben, így csökkentve a testsúlyukat.

A szerkezetet napi 2-3 órás használatra tervezték, és számítógépet, billentyűzetet és egy taposómalmot tartalmaz.

A fémvázat H alakban alakították ki, és négy gumikeréken áll, így könnyen odébb gurítható. A monitor, valamint a billentyűzet és az egér egy-egy rugalmas karon nyugszik, vékony léceken pedig személyes tárgyakat lehet elhelyezni, például vázát, bögrét vagy ceruzatartót.

A rugalmas szerkezet lehetővé teszi, hogy a dolgozó sétáljon vagy álljon munka közben, illetve ha a taposómalmot székkel helyettesítik, le is ülhet. A taposómalom sebességét a használója állíthatja be.

Látványos eredmények

A New Yorki Mayo Klinikán kifejlesztett szerkezet tesztelésében 15 túlsúlyos önkéntes vett részt, és a taposómalom egy órás használatával átlagosan 191 kalóriát égetek el. Az ülés egy óra alatt csak 72 órát igényelt.

A 14 férfi és 1 nő a munkaállomás használatával óránként több mint 1,5 kilométert "sétált".

A szakemberek szerint, aki napi 2-3 órát használja a berendezést, és nem változtat az étkezési szokásain, egy év alatt 20-30 kilogrammot adhat le.

Az eredményeket a British Journal of Sports Medicine című szaklapban tették közzé.

A szerkezet átszámítva mintegy 360 ezer forintba kerül.