Döbbenetes titok: pacal van a csokiban

Infostart
2007. május 15. 06:30
A brit csokoládégyárak jelentős etikai dilemma elé állították a vegetáriánusokat. Kiderült ugyanis, hogy termékeikben állati eredetű alapanyagok is vannak.

Újabb nehézséggel kell szembenézniük a vegetáriánusoknak. Nem elég, hogy hátat fordítottak a szalonnának és a sülteknek, lehet, hogy most a csokoládéról is le kell mondaniuk.

Kiderült ugyanis, hogy a Nagy-Britanniában legkedveltebb csokoládétermékek többségében nem ritkák az állati eredetű összetevők.

A csokoládénál használatos savó előállításához olyan oltóanyagot használnak, amelyet marhagyomorból nyertek.

Korábban ennél az eljárásnál növényi oltóanyagot használtak. Sokan mindezt a gyártási technológia visszafejlődéseként értékelik.

A csokoládégyárak elismerték, hogy a jövőben valóban nem tudják garantálni, hogy mentesíteni tudják termékeiket az állati eredetű összetevőktől.

Képviselőik kijelentette: a szélsőséges vegetáriánusoknak le kell mondaniuk a finomságokról.