Sokkoló képek az életveszélyes elektromos autókról

Infostart
2007. május 10. 10:20
Hiába fogyasztja az egyik új fejlesztésű elektromos autó, a G-Wiz egy átlagos benzines kocsi energiaigényének negyedét, korántsem biztonságos - bizonyították vizsgálatok.

Az egyik legismertebb brit autós magazin, a Top Gear bemutatta a Nagy-Britanniában egyre népszerűbb elektromos autó töréstesztjét, és az eredmények aggodalomra adnak okot.

A teszt során a kocsi óránkénti 64 kilométeres sebességgel csapódott a falhoz. A jármű annyira összetört, hogy vizsgálathoz használt bábu kiszabadítása fél órán át tartott, és három darabban tudták kiszedni a roncsok közül.

A bábu fejébe belefúródtak a szélvédő üvegszilánkjai, és a kormánykerék is súlyos károsodást okozott. A szétszóródó szilánkok és az éles alkatrészek a lábat is megsebesítették, ez akár elvérzést okozhatna valódi baleset során. A tesztről készült képeket megnézheti, ha ide kattint.

Az indiai Bangalore-ban készített autók szigetországi forgalmazója szerint ezzel a típusú járművel alacsony sebességgel közlekednek a tulajdonosaik, és az eddigi balesetek során nem történt komoly sérülés.

A brit közlekedési miniszter korábban az elektromos autók biztonsági alapelvei szabályozásának felülvizsgálatát kérte.