Sok magyarnak van mobilja, de kevesen sms-eznek

InfoRádió / MTI
2007. május 10. 09:59
A GfK piackutató regionális felmérése szerint Magyarországon a lakosság 79 százalékának van mobiltelefonja, ami meghaladja a közép-kelet-európai átlagot. A magyarok keveset sms-eznek, és nem nagyon használják az mms-t sem.

A Gfk piackutató vállalat felmérése szerint Magyarországon 5 emberből négynek van mobilja, ami magasabb, mint a közép-európai átlag.

A cég az idén január-februárban Ausztriában, Bulgáriában, Horvátországban, Csehországban, Magyarországon, Romániában, Oroszországban, Szlovákiában, Szlovéniában és Ukrajnában kérdezett meg ezer-ezer főt telefonálási szokásairól.

Magyarországon öt százalék azoknak az aránya, akik egynél több készüléket használnak, ami hasonló az osztrák, az orosz és az ukrán adatokhoz. Csak Csehországban haladja meg a 10 százalékot a több mobiltelefon-készüléket használok aránya.

Keveset sms-eznek a magyarok

Érdekes, hogy a magyarok közül jóval kevesebben sms-eznek napi rendszerességgel, mint a másik 9 ország polgárai közül: míg a régiós átlag meghaladja a 60 százalékot, addig Magyarországon ez 46 százalék.

Az élen a szlovénok járnak 79 százalékos arányszámmal. Õk az éllovasok a multimédiás üzenet, az mms-küldésben is, 24 százalékos aránnyal. A magyarok három százaléka küld napi rendszerességgel mms-t, jóval a régió 11 százalékos átlaga alatt.

A mobiltelefonnal rendelkező magyarok mindössze három százaléka mondta azt, hogy a jövőben biztosan többet telefonál mint most, ugyanakkor ez az arány Bulgáriában 23 százalék, Oroszországban 21 százalék és Ukrajnában 10 százalék.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást