Hollandiában felépítették Noé bárkájának mását

Infostart
2007. április 29. 11:13
Noé bárkájának mását építette fel Hollandiában egy férfi. Johan Huibers két évig dolgozott a nagy művön, amelyet műállatokkal is benépesített. A bárka szombattól látogatható.

A bárka csupán fele akkora, mint az eredeti, de így is két évbe tellett, mire Johan Huibers megépítette. Noé modernkori bárkája szombattól látogatható Schagen városában.

"Feleségem, Bianca tervezte meg a bárkát. Nem akarta ugyan, hogy megépítsem, de azt mondta: ha már megcsinálom, akkor ilyen legyen" - mondta a megnyitó után Huibers.

A bárkát életnagyságú műállatokkal - például zsiráfokkal, elefántokkal, oroszlánokkal, zebrákkal - népesítette be.

A Biblia szerint Noé minden háziállatból hét-hét, a többi teremtményből pedig egy-egy párat vitt fel a bárkára, amelyek így túlélték az özönvizet.

Mivel a Bibliából nem derül ki pontosan, milyen anyagokból építette Noé a bárkáját, Huibers a cédrusfát és az erdei fenyőt választotta. Egy lidérces álom késztette a munka megkezdésére: azt álmodta, hogy Hollandiát elárasztja a tenger.

A bárkában található egy 50 fős színházterem is, ahol részleteket vetítenek le a látogatóknak a Noé bárkájáról szóló rajzfilmből.