Meleg lesz, eső nem a hosszú hétvégén

Infostart
2007. március 7. 12:22
A mostaninál hűvösebb, de az ilyenkor megszokottnál még így is melegebb időjárás várható március 15-én - mondta az InfoRádiónak az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa. Bozóki István szerint sem nagyobb szélre, sem csapadékra nem kell számítani a jövő heti hosszú hétvégén.

Az elkövetkező napok változatos, csapadékos, szeles időjárását okozó légköri front a jövő hét második felére elhagyja a Kárpát-medencét. Alapvetően napos időszak köszönt be - mondta el az InfoRádióban az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa.

Jövő hétvégén a mostaninál hűvösebb lesz, kora reggel -3, 2 fok valószínű. A nappali felmelegedés is mérséklődik, a mostani 15-20 fokhoz képest eleinte 10-15, majd 13-18 fok várható.

"Még ez is mindenképpen enyhének mondható, ugyanis az átlagos maximum hőmérséklet 8-9 fok körül alakul. Mindenképpen az átlagnál melegebbre lehet számítani" - fogalmazott Bozóki István.

A jövő hét második felében a jelenlegi számítások szerint nem lesz említésre méltó csapadék, kivéve a hajnali-reggeli órákban, amikor ködszitálás lehet. Hétfőig kifejezetten szeles lesz, majd a front elvonulásával mérséklődik a szél is - mondta el az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást