A férfiaknak érdemes megnősülni

Infostart
2007. február 28. 06:56
Tovább nő a középkorú férfiak Magyarországon egyébként is magas halálozási aránya, írja a Népszabadság. Kivételt jelentenek ugyanakkor a stabil házasságban élők, a jó párkapcsolat ugyanis védi a férfiakat.

Egyre rosszabb a középkorú magyar férfiak halálozási aránya. Az ok a munkahelyi stressz, a megélhetési bizonytalanság, a rivalizálás és a szorongás.

Kivételt jelentenek a jó házasságban élő férfiak, azok ugyanis, akik úgy érzik, hogy nehéz helyzetben számíthatnak a feleségükre, ötször kisebb valószínűséggel halnak meg, mint az egyedülállók.

A biztos munkahely is rizikócsökkentő tényező, a Népszabadságban közölt tanulmány szerint háromszoros "védőfaktort jelent".

A férfiakkal szemben javult a nők helyzete. Rájuk csak a személyes kapcsolatok alakulása van erős hatással - derül ki a Semmelweis Egyetem Magatartástudományi Intézetének vizsgálatából.

A kutatók szerint egyértelmű, hogy a stressz közvetlen életveszélyt jelent, ennek pedig a depresszió a legmegbízhatóbb mutatója. A depresszió aránya folyamatosan és jelentősen nő.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Kopp Mária, a Semmelweis Egyetem Magatartástudományi Intézetének igazgatója
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást