A nők a mellnagyobbítást, a férfiak a zsírleszívást választanák

Infostart
2007. február 20. 13:43
Nagy-Britanniában a fiatal nők 51 százaléka elképzelhetőnek tartja, hogy plasztikai beavatkozással javítson külső megjelenésén. A 38-as konfekcióméretű nők harmada pedig azt gondolja magáról, hogy túlsúlyos.

A BBC egyik rádiócsatornája egy véleménykutató céggel együtt 25 ezer 17 és 34 év közötti embert kérdezett meg arról, hogy miként érzi magát a bőrében. A nők fele szívesen megszabadulta néhány kilótól, tíz százalékuk pedig utálja a testét.

A nők majdnem fele azt mondta, hogy étkezéséből kiiktatta a húst, hogy leadjon a súlyából. A 40-es méretű ruhákat hordó hölgyek kétharmada kövérnek tartja magát.

Sokan mondták, hogy megpróbálnak változtatni az alakjukon. A nők több mint 20 százaléka mondta azt, hogy diétázik, a férfiaknál azonban kevesebb, mint 10 százalék adta ezt a választ.

A nők több mint fele megfontolandónak tartja a plasztikai beavatkozást, a férfiaknak csak a negyede adta ezt a választ. A hölgyek körében a legkelendőbb eljárás a mellnagyobbítás, a második helyen a zsírleszívás áll. A férfiak inkább a zsírleszívást és az orrműtétet választanák.

A kutatók szerint a 60 milliós lakosú Nagy-Britanniában 11 millió ember küzd evési problémákkal. A problémák a leginkább a 14-25 évesek körében jelentkeznek.