Harry Potter: "remélem, megölnek az utolsó részben"

Infostart
2007. február 19. 05:30
Daniel Radcliff, a Harry Potter filmekben a főhőst alakító színész kijelentette: reméli, hogy a fiatal varázsló meghal az utolsó részben.

A könyvsorozat hetedik, utolsó része, a Harry Potter and the Deathly Hallows (tükörfordításban: Harry Potter és a halálos szentek) július 21-én jelenik majd meg, és a korábbi részekhez hasonlóan kétséget kizárólag megfilmesítik majd.

A húszmillió fontos (7,5 milliárd forint) gázsijához a 18. születésnapján (július 23.) hozzájutó Daniel Radcliff azt mondta: "remélem, hogy meghalok az utolsó részben", hozzátéve: a szerző, Joanne csak így zárhatja le végleg a sorozatot, és ő is vágyakozik egy haláljelenetre.

Az írónő már jóval korábban elárulta, hogy az utolsó részben két főszereplő is meghal. Azóta rajongók millió találgatják, hogy vajon Harry Potter és gonosz főellensége, Lord Voldemort sorsa vajon egybefonódik-e ilyen módon.

Sokak szerint azért is ésszerű lenne a főhős halála, mert a szerző így megelőzhetné, hogy mások folytassák a történetét. Joanne Rowling ki is jelentette, hogy meg tudja érteni azokat az alkotókat, akik végeznek a főhősükkel.

A szereplők haláláról az írónő pedig azt mondta: "Az árat meg kell fizetni. A színtiszta gonoszról van szó, amely a főhősök életét akarja".