Már az állatkertek is használják a Feng Shuit

Infostart
2007. február 15. 06:08
Feng Shui-szakértőt alkalmaz a Los Angeles-i állatkert annak érdekében, hogy a Kínából kölcsönzött majmok jól érezzék magukat. A főemlősök kifutója a kínai térrendezés szabályai szerint épül majd.

Simona Manini, aki amellett, hogy szakértője a Feng Shuinak, végzett építész. Valószínűleg ő készíti majd az első olyan állatkifutót, amelyet a kínai térrendezés szabályai szerint építenek meg.

"A vállalkozás egyben kísérlet is, hiszen nem létezik szakirodalom arról, hogyan kell a Feng Shuit majmok esetében használni" - mondta az építész.

A mérnök, aki munkájáért az előzetes hírek szerint 4.500 dollárt (csaknem 900 ezer forint) kap majd, úgy fogalmazott: "azt kell feltételeznünk, hogy Darwinnak igaza volt, és van kapcsolat köztünk meg a majmok közt. Tehát ami jó nekünk, jó nekik is."

A Feng Shui-szakértő, hogy fokozza a kínai piszeorrú majmokra ható "jó energiát", máris megváltoztatta az eredeti terveket néhány ponton: a kifutóba például vizet is vezetnek majd.

Az állatkert 7 millió dollárt (több mint 1,3 milliárd forint) fordít a majmok kifutójának kivitelezésére: a helyiségbe egy kínai falu díszleteit építik majd be, hogy az állatok minél inkább otthon érezzék magukat.

A három piszeorrú majom előreláthatólag tíz évig marad majd a Los Angeles-i állatkertben.