Fejleszti a szorgalmat a szülők telefonos értesítése

Infostart
2007. február 11. 07:30
Már több mint 200 iskolában működik az a szolgáltatás, amelynek keretében SMS-ben vagy e-mailen értesítik a szülőket gyermekük iskolai teljesítményéről. A szétszórtabb gyerekek nem örülnek a dolognak, a szülők viszont elégedettek.

Lantos Béla, a szolgáltató cég ügyvezető igazgatója az InfoRádióban elmondta: a szülők hetente, vagy akár naponta kaphatják az információkat gyermekeik osztályzatairól és a fontosabb iskolai eseményekről.

Ezek lehetnek az iskola életével kapcsolatos, az osztályhoz kötődő, vagy csak a gyermekével kapcsolatok információk, például iskolai szünetek, osztálykirándulások, vagy éppen jegyek és hiányzások - tette hozzá.

A szülők nyolc díjcsomag közül választhatnak, az információk fajtájától és rendszerességétől függően havi 400 és 2.150 forint közötti díjért.

A rendszerbe bekapcsolódó iskolák vagy elektronikus naplót vezetnek, vagy egy kijelölt ember viszi fel számítógépre az adatokat, amelyeket este 18 óra után továbbítanak a telefonokra és számítógépekre.

Népszerűtlen, de hatékony

Tolna városában hét általános iskolai, felső tagozatos tanuló szülei igényelték az SMS-értesítést gyermekük tanulmányi eredményeiről. Négyen kértek napi értesítést; valaki SMS-t és e-mailt is igényel, valaki csak az egyiket.

A Tolnai Általános Nevelési központ igazgatója szerint ugyan a gyerekek nem örültek neki, a rendszer jótékonyan hatott a szorgalmukra, és a szülők is elégedettek.

Hága Lászlóné hozzátette: csupán egy baja van a rendszernek, hogy az értesítések miatt a szülők elhanyagolhatják a személyes kapcsolatot a tanárokkal.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hága Lászlóné a tapasztalatokról
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást
Lantos Béla a rendszer mûködésérõl
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást